ABOUT US


Varför tappar män hår och vad man ska göra åt det

Starka och modiga killar är också rädda för något, och en av dessa rädslor är håravfall. De undrar ständigt varför detta händer, vad är orsakerna till detta, hur man undviker det och om det är möjligt alls. Faktum är att håravfall hos 80% av män i olika åldrar är oundvikligt, så du behöver bara klara av det och vara beredd. Men om detta händer i ung ålder - är detta naturligtvis en anledning att oroa sig.

Män är mer benägna att uppleva håravfall än kvinnor, ett bevisat faktum. Skalliga mormödrar på gatorna är faktiskt mycket mindre än skalliga mormor.

Ett hår kan leva från 4 till 6 år, per dag är det normalt att tappa från 10 till 80 hår. Detta är normen, det borde vara så om inga förändringar inträffar i kroppen. Men om detta belopp är mycket större, finns det verkligen ett problem, du kan inte försena det och du måste starta behandlingen.

Hårförlust eller alopeci blir ett verkligt problem om håret faller ut under tvätt, en man märker dem på en kam, på kläder och på en kudde. Alopecia kan bestämmas, för detta måste du noga överväga glödlampans bas: om det finns en glödlampa - problemet sker.

Med tanke på läkemedelsbehandling är den bästa lösningen för 2020 tabletter baserade på finasterid och minoxedil. Inte billig Propecia https://derzko.wordpress.com/2019/05/05/propecia-sverige/ ger ett stabilt resultat, även om det har vissa biverkningar som avvisar vissa patienter. Vi kan dock säga att du inte kan förutsäga allt, det är inte känt exakt hur läkemedlet kommer att bete sig på den här eller den patienten, eftersom många faktorer ibland ger ett individuellt resultat. Men det är som det är, de flesta män använder fortfarande Propecia och det betyder att det finns en poäng!

Den första att lämna en man är hår som växer på huvudets främre mönsterdel. Skalliga lappar är en ganska vanlig förekomst, de förekommer både hos kvinnor och män och i olika åldrar. Skalliga lappar bildas och med en skarp böjning avgår från hårfästet och märks, varefter håret börjar falla ut på huvudet, varefter en skallig lapp bildas. Intressant nog är dessa två delar kala i första hand, och håret på huvudets huvuddel faller inte ut så snabbt. Naturligtvis, när skallighet redan är i det sista steget, faller håret ut snabbare och huvudet är upplyst.

Många problem med utseende har faktiskt en grund i hälsoproblem. Till exempel är akne, akne, mjäll och håravfall inte kosmetiska problem, de är problem med några av organen i människokroppen.

Faktum är att i själva verket gör mannen själv det ögonblick då han börjar förlora sitt dyrbara hår. Därför är det viktigt att uppmärksamma de första samtalen. Trots allt, även om han hade klippt håret under ett tredubbelt kallt huvud hela sitt liv, uppfattar han det som en mycket stor sorg.

Bland de främsta orsakerna till alopeci skiljer läkare

Ätproblem. Vi är vad vi äter, och maten som en person konsumerar eller fullständigt mättar kroppen och kan till och med bota vissa åkommor, eller omvänt skapar ett gäng problem. Om en mans diet inte har tillräckligt med livsmedel som innehåller vitamin A och B, zink och järn, kommer håret snart att falla ut.

Kroniska sjukdomar, såväl som olika infektioner. Många sjukdomar åtföljs av håravfall. Till exempel feber, svamp eller svår förgiftning.

Endokrina sjukdomar. Problemet med det endokrina systemet påverkar många människor på planeten, så du måste regelbundet kontrollera dess tillstånd, eftersom människor helt enkelt inte märker symtom. Om sköldkörteln inte producerar tillräckligt med hormoner, blir håret svagt, och de börjar falla ut i kroppen, det är naturligtvis mest märkbart på huvudet. Och motsatt effekt: om en person producerar för många hormoner börjar håret växa på de mest oväntade platserna, blir styvt och mörknar.

Hormonella störningar. Idrottare som missbrukar steroider upplever ofta alopecia. Vem vet, det är kanske därför det finns så många skalliga bland dem.

Autoimmuna sjukdomar. Håret kan växa långsammare eller till och med falla ut om kroppen är mycket svag. Det kan vara problem med mag-tarmkanalen, vitaminbrist, långvarig depression.

Oncology. En av biverkningarna av kemoterapi, liksom ett antal antibiotika, är håravfall, så människor som har haft en tumör kommer att uppleva mycket snabb håravfall.

Tar några mediciner. Få patienter vet om detta, särskilt de som inte konsulterar läkare och helt enkelt sopar piller från hyllorna på ett apotek. Men vissa läkemedel mot högt blodtryck, diabetes, hjärtsjukdomar samt ett antal hormonella läkemedel väcker håravfall. Därför måste du läsa instruktionerna noga innan du tar det, och det är faktiskt bättre att konsultera en läkare.

Förutom Propecia finns det också läkemedlet Proscar, som också fungerar bra som sin föregångare. Du kan beställa båda på apoteket till ett lågt pris och få en bonuspille för män med en intim plan. Skynda dig! Begränsade erbjudanden!

Brännskador och skador. Många känner till situationer då håret inte växer på ärrplatser, det beror på skador på huden.

Förmodligen är det bara en sak som män googlar oftare än bilder på vackra unga damer. Och det här är sätt att övervinna skallighet. Innan man börjar på några metoder, oavsett om det är radikalt eller inte, är det bättre att testa för att avgöra källan till problemet, kanske vissa förändringar inträffar i kroppen, och håravfall kommer att försvinna i bakgrunden. Naturligtvis är det ofta hormonsvikt som ofta är orsaken, men det är långt ifrån alltid fallet.

Om testerna visar att kroppen saknar några spårelement eller makroelement, kommer det att vara möjligt att komma ur situationen genom att ta kosttillskott och helt revidera kosten. Återigen, detta är allt som läkaren måste skriva under. Självmedicinering kan ha en oväntad effekt.